17 Kasım 2011 Perşembe

Kadıköy'de Müzik Dolu Demonation Festivali

Yenilikçi ve yaratıcı girişimlerin yanında yer alan Jameson Irish Whiskey, bu yıl ikincisi düzenlenen Demonation Festivali’nde bağımsız lokal müzisyen ve gruplara destek verdi.

Kadıköy’ün kendine has mekânı arkaoda’da gerçekleşen festivalde 11 bağımsız müzisyen kendileri hazırladıkları “demo”larıyla bir müzik ziyafeti yaşattı.

Dergi ve organizasyon ekibi Bant Mag. önderliğinde gerçekleşen festivalde sahnenin tozunu atan müzisyenleri hayranlıkla seyreden misafirler bir yandan da içtikleri Jameson Irish Whiskey ile keyifli anlar yaşadılar.

Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği festivalde konuklar sokaklara taştı. Kadıköy’ün efsanevi sokağı Kadife Sokak’ta misafirler Jameson’larını yudumlarken aynı zamanda bu ilham verici müzisyenlerin tınılarıyla eğlendiler. 

Festivalin ilk günü birbirinde seçkin Dj’lerin performanslarıyla başladı. Gece boyunca, 70’lerin yerli ve saklı funklarını hip-hoplarla editleyen Grup Ses, Radyo Eksen’den Gülşah Güray ve I Create Soundscapes, Soft Gates, Hey Rabies gibi projeleriyle tanınan Berk Çakmakçı arkaoda kabininden müzik yaydı.

Festivalin ikinci ve üçüncü günü The Birdcage, Bunu Sen İstedin, Farfara, Haossaa, Hayvansaray, Hedonutopia, In Between, Kırık Çizgi, Kilink, The Ringo Jets, Sesperisi grupları sahne aldı.

Jameson Irish Whiskey’nin renk kattığı, İstanbul için son derece yenilikçi bir etkinlik olan Demonation Festivali; yanıbaşınızda yazılan ve keşfedilmeyi bekleyen, birbirinden farklı, taptaze tınıları bir arada dinlemenizi mümkün kılan leziz bir müzik ziyafetiyle ikinci kez müzik severlerle buluştu.